Mikä on Dynastart?

Yleistä

Dynastart -verkkoympäristö toimii opiskelijalle oppimisen työkaluna oman osaamisen esille tuomiseen. Sen avulla opitaan esittelemään oma liikeidea tiiviisti, mielenkiintoisesti sekä visuaalisesti sosiaalisen median markkinointiviestinnän keinoin.

Sivusto muodostuu opiskelijoiden sivustolle lataamista projekteista ja liikeideoista, joita esitellään videoklippien, kuvien, äänien ja kommenttien avulla.

Sivustolla esittäytyvät myös yrittäjämentorit sekä julkiset toimijat, joilta opiskelijat voivat saada neuvoa ja ohjausta liiketoimintansa kehittämiseen.

Sivusto toimii rajattomana ja seinättömänä esihautomona yritysopintojen sisällä tarjoten opiskelijoille vertaistukea ja ideoita oman toiminnan kehittämiseen.


Opettajalle

Opettajalle sivusto toimii myös yhtenä oppilastyön arviointivälineenä. Opiskelijoiden tuottama materiaali on helposti nähtävillä sen eri kehitysvaiheissa. Sen avulla voi seurata opiskelijan osaamisen kehitystä sekä opintojen edistymistä.

Opettaja voi käyttää Dynastart- sivuston videoita sekä sisältöä oppitunneilla muun opetusmateriaalin lisänä. Sivustoa voi hyödyntää eri alojen opinnoissa (mm. markkinointi, viestintä & taloushallinto) sekä työpajojen verkkoalustana.


Rekisteröitymällä voit:

- Saada vinkkejä oman liikeideasi kehittämiseen

- Arvioida ideoita tähtiasteikolla 1-5

- Tykätä, kommentoida ja kehittää muiden ideoita

- Käydä keskustelua ja verkostoitua muiden käyttäjien kanssa

Mistä tiedän ettei joku varasta liikeideaani?

Et varmasti voikaan tietää sitä. Jos ideasi on hyvä, muut varmasti kiinnostuvat siitä.

Älä julkista tietoa, jota et halua muiden tietävän esim. keksintöäsi tai tapaa, jolla olet keksinyt ratkaisun ongelmaan.


Sense ja Nuori yrittäjyys

Olemme osa Sense-liikeideakilpailua. Sense on monialainen liikeideakilpailu, joka luo uusia ideoita, kehittää innovatiivisia liikeideoita sekä innostaa ja tarjoaa työkaluja innovaatioiden luomiseen. Sense-liikeideakilpailu on tarkoitettu HAMKin, LAMKin ja Laurean opiskelijoille.

Tunnistat kilpailuun osallistuvat liikeideat Sense -merkistä, joka näkyy projektisivun oikeassa reunassa. Lisää tietoa www.fuas.fi/sense

Olemme myös osa valtakunnallista Nuori Yrittäjyys -ohjelmaa. Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta tukevia opinto-ohjelmia nuorille.

Tunnistat ohjelmaan osallistuvat yritykset Nuori yrittäjyys -merkistä, joka näkyy projektisivun oikeassa reunassa. Lisää tietoa www.dynastart.fi/fi/sivu/ny-yritykset

 

Liikeidean lisääminen Dynastartiin

 

1. Idean syntyminen

Ideoita voi syntyä arkipäivän tilanteista, harrastuksista tai vaikka mielenkiinnon kohteista. Myös hulluista ideoista voi jalostua lopulta toteuttamiskelpoinen.

Suurin kynnys on tuoda idea päivänvaloon ja muiden tietoisuuteen.

4. Videon lisääminen Youtubeen / Vimeoon

Siirrettyäsi videon tietokoneelle, se ladataan Youtube -sivustolle. Kirjautuminen onnistuu gmail -tunnuksilla: www.youtube.com.

Videon voi myös ladata Vimeo -sivustolle. Kirjautuminen onnistuu facebook-tunnuksilla: www.vimeo.com.

2. Videon kuvaus & editointi

Saat vapaasti ideoida liikeideastasi oman näköisen videokuvauksen. Videossa ei ole pakko itse esiintyä, voit vaikka puhua taustalla. Ei tarvitse olla videon tekemisen asiantuntija vaan sisältö ratkaisee eniten. Videon kestoksi suositellaan maksimissaan kolmea minuuttia.

Videon voi kuvata tavallisella kännykällä, josta löytyy kamera ja videomahdollisuus. Esimerkiksi digikamera, videokamera ja webkamera käyvät kuvauslaitteeksi. Videon voi editoida halutessaan, ei kuitenkaan pakollista.

Voit lainata iPod Touch –laitteita, joilla videointi ja editointi onnistuu helposti ja nopeasti. Jos tarvitset laitetta lainaan tai tarvitset apua kuvaamiseen, ota yhteyttä: aku.mattila[at]lamk.fi

Älä käytä musiikkia, kuvia, videoita tai muuta materiaalia, johon sinulla ei ole oikeuksia. Voit ladata laillisesti musiikkia esim. sivustoilta www.freemusicarchive.org, www.creativecommons.fi tai www.freesound.org. Youtuben videoasetuksista löytyy myös laillisia musiikkikappaleita taustamusiikiksi. Ilmaisia kuvia löytyy osoitteesta www.sxc.hu.

5. Oman idean lisääminen Dynastartiin

Lisätäksesi idean sinun täytyy rekisteröityä ensin.

Rekisteröitymisen ja kirjautumisen jälkeen voit aloittaa uuden projektin painamalla "Uusi liikeidea" -painiketta oman käyttäjätunnuksesi alta, löytyy oikealta ylhäältä.

Voit määrittää ideallesi budjetin. Arvioi kuinka paljon rahaa tarvitset liiketoiminnan aloittamiseen.

Lisää ainakin yksi kuva esim. tuotteesta/palvelusta/kuvaustilanteesta.

Video linkitetään kohdassa: Video YouTubesta tai Vimeosta.

Kun olet vastannut kysymyksiin, paina "Lähetä". Sivuston ylläpitäjä tarkastaa projektisi ja julkaisee sen.

3. Videon lisääminen tietokoneelle

Kuvaamisen jälkeen video siirretään tietokoneelle. Tarvitset johdon, millä siirtää video kuvauslaitteesta tietokoneelle.

Huom. Jos käytät älypuhelinta tai muuta laitetta, jossa videon siirto onnistuu suoraan esim. Youtubeen. Tässä tapauksessa tietokonetta ei tarvita.

6. Idean kehitys

Kun idea on julkaistu palvelussa, alkaa idean kehitysvaihe yhdessä muiden käyttäjien kanssa.

Muut käyttäjät voivat vapaasti kommentoida ideaasi. Voit muokata projektia aina halutessasi.

    Lataa ohjeet pdf -muodossa